Werving en selectie

Wij selecteren de beste kandidaten en voeren de eerste sollicitatiegesprekken.

Een nieuwe kandidaat kan het verschil maken binnen een organisatie.

Indien bedrijven geen tijd of capaciteit hebben om zelf op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten voor een vaste aanstelling, dan is werving en selectie de beste keuze. Werving en selectie is in de basis het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor een vaste aanstelling bij bedrijven. Het invullen van een vacature is tijdrovend en veeleisend werk. Werving en selectie vraagt om specifieke kennis en ervaring en daarom helpen wij graag mee.

Een nieuwe kandidaat kan het verschil maken binnen een organisatie. Elke werving en selectie procedure is maatwerk. Wij houden daarom altijd rekening met de wensen, ambities en bedrijfscultuur om de perfecte match te vinden. Gezamenlijk wordt de juiste vacature opgesteld en gaan wij aan de slag met onze zoektocht.

Wij selecteren de beste kandidaten en voeren de eerste sollicitatiegesprekken. De overgebleven kandidaten leggen wij voor. De opdrachtgever zal de vervolggesprekken uitvoeren, de ontbrekende arbeidsvoorwaarden voorleggen en een eventuele arbeidscontract aangaan.

De kosten voor werving en selectie procedure verschillen per aanvraag.

De werving en selectie fee is een percentage van het fulltime bruto jaarsalaris (incl. vakantiegeld) van de aangestelde kandidaat. Dit via het principe van ‘no cure, no pay’. Betalingen vinden pas plaats wanneer daadwerkelijk iemand is aangenomen. Hierbij wordt 50% betaald op de eerste werkdag van de kandidaat. De tweede helft wordt betaald na afloop van de proeftijd.

Wilt u niet meer voor personele verrassingen komen te staan en altijd zeker zijn van een optimale werving en selectie? Neem vrijblijvend contact op via 046 410 6305 of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij komen graag langs voor een nadere kennismaking.

Kunnen wij u helpen bij het bemiddelen van professionals?