Sollicitatie tips

Goed voorbereid op een sollicitatiegesprek?

Weet wat de eisen zijn

Zorg dat je precies weet wat wij vragen voor de vacature. Ken de harde eisen als opleiding, kennis en ervaring, maar ook competenties als inzet, initiatief, de wil om te leren, creatieve ideeën en communicatieve vaardigheden. Bel ons gerust om meer te weten te komen over de functie waarop je wilt solliciteren.

Het curriculum vitae, je belangrijkste visitekaartje

Je CV is het belangrijkste onderdeel van je sollicitatie. Het is je persoonlijke visitekaartje. Zorg dat de zaken die het meest essentieel zijn voor de baan waarop je solliciteert eruit springen. Licht relevante ervaring extra toe en schroom niet om door jou behaalde successen te benadrukken. Je CV is kort, bondig, concreet en strak vormgegeven. En je CV is absoluut foutloos. Spel-, typ- en grammaticale fouten zijn uit den boze.

Je motivatie, een belangrijke aanvulling op je cv

Solliciteren bij Co-flex doe je via deze website. Dat betekent dat je geen aparte sollicitatiebrief naar ons stuurt. In plaats daarvan stuur je via de site je motivatie mee met je CV. Leg in je motivatie uit waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie bij de klanten van Co-flex. Dit is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie: op basis hiervan wordt de eerste selectie gemaakt.

Het sollicitatiegesprek

Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding is belangrijk bij dit gesprek. Ken de eisen en de wensen, bedenk een aantal vragen die je kunt verwachten en de antwoorden die je gaat geven. Zet vooraf ook zelf vragen op papier die je aan ons wilt stellen. Wij hebben jou nodig, dus je mag gerust kritisch zijn.

Maak een goede eerste indruk

Nog een paar ‘inkoppertjes’: kom op tijd en zorg dat je er verzorgd uitziet. Draag vooral kleding waar jij je prettig in voelt. De eerste indruk is een heel belangrijke, en de kans om een goede indruk te maken krijg je maar één keer.

Tip!

Stuur je gesprekspartner na het sollicitatiegesprek een bedankmailtje. Zo blijf je goed in zijn of haar herinnering en dat is alleen maar gunstig voor het vervolg van de selectieprocedure.

Inschrijven?

Heb jij je droombaan nog niet gevonden? Schrijf je dan middels een open sollicitatie vrijblijvend in. Zodra wij een geschikte vacature hebben gevonden, nemen wij contact met je op!